Sportresor

bollar från sporter

För många sportfantaster är det här den bästa tiden på året eftersom säsongerna för många stora ligor äntligen kommit igång igen. Premier League och NHL är bara några av dem. Det går alldeles utmärkt att kombinera ett sport- och reseintresse och helt enkelt planera en weekendresa runt ett sportevent.

Fotbollsresa

Ett hett tips för fotbollsfantasten är att resa för att se en Premier League-match. Många stora fotbollsorter i Storbritannien som Manchester och London nås enkelt med direktflyg från Sverige. Det gör det lätt att åka på en weekendresa utan att behöva ta ut några lediga dagar. Ett hett tips är att besöka Manchester för att se Manchester United spela – kanske till och med mot ärkerivalen Manchester City?

Manchester är en gammal industristad med mycket historia och dessutom en hel del kultur att erbjuda. Musikscenen i staden är fantastisk – härifrån kommer band som Oasis, The Smiths, The Stone Roses och Joy Division. Manchesterborna älskar dessutom sina fotbollslag så du kan räkna med en otrolig stämning på matchen. Vill du göra det enkelt för dig och boka matchbiljetten redan i Sverige kan du vända dig till Go Sport Travel som arrangerar sportresor bland annat till Manchester. De kan även hjälpa dig boka flyg och hotell, vilket är bra för dig som vill spara tid.

Hockeyresa

En resa till USA eller Kanada för att se på NHL är en dröm för många hockeyintresserade. Det är lite svårare att göra över en helg men det går. Då är det östkusten som gäller. Att få se New York Rangers spela i Madison Square Garden är en upplevelse man definitivt inte vill missa.

Själva staden New York behöver förmodligen ingen närmare presentation – här finns massor att göra och upptäcka. Föredrar du en lite längre resa, behöver du inte hålla dig till en stad. Det går att göra en kombination av både Washington och New York för att se Washington Capitals respektive New York Rangers. Washington är USA:s politiska hjärta och här finns mycket att utforska för den politiskt intresserade. En tur till Vita Huset är ett tips !