Populära resmål bland svenskar

resa_176213387

Svenskars resmål skiftar så klart beroende på vilken årstid vi reser. Men några tydliga favoriter kan man helt klart yrka på finns. Här tar vi en titt på några av dessa.

London

London toppar ofta listorna på de mest populära städerna bland svenskar. Staden ligger ju till att börja med väldigt nära och bra till för enkla weekendresor och ser en hel del besökare under stora delar av året. En annan aspekt av London som varit anledning till många resor är så klart fotbollen. En hel del svenskar reser hit för att titta på Premier League-matcher live. Något som vissa företag har sett till försöka erbjuda i så stor utsträckning som möjligt.

Bangkok

Thailand är helt klart en svensk favorit och huvudstaden Bangkok ser många svenska turister varje år. Det estimeras faktiskt vara över 350 000. Alla blir kanske inte kvar i staden alla dagar men det är ett perfekt centrum för Sydostasien och det finns en hel del att göra där.

Paris

Den senaste statistiken över antalet besökare till Paris kan naturligtvis vara påverkad av fotbolls-EM. Men även om tar med detta i beräkningarna råder det inga tvivel om att många reser till Paris i vilket fall som helst. Precis som London ligger ju Paris ganska nära och praktiskt till för kortare visiter. Paris rykte om att vara en romantisk stad har även gjort den till ett resmål för många par.

Berlin

Vid detta lag kan nog de flesta se några tydliga trender bland svenskar populäraste resmål. Europeiska huvudstäder i allmänhet tar många höga placeringar och det är ju inte svårt att se varför. Berlin är ytterligare en stad som många svenskar gärna besöker och staden kan bjuda på allt möjligt. Oavsett vilket intresse man har kan man nästan säkert få detta tillgodosett i denna vackra stad.

New York

För de som önskar resa lite längre men fortfarande hålla sig i västvärlden är New York också ett väldigt populärt resmål. Denna ikoniska stad drar naturligtvis till sig turister från alla möjliga länder och slog nytt rekord förra året med 58.3 miljoner besökare. Alla är ju bekant med New York på ett sätt eller annat och många drömmer om att resa hit för att se allt med sina egna ögon.