Packningen för en charterresa

En charter är oftast bara en vecka lång och inkluderar flyg, hotell och måltider. Om du åker all-inclusive får du alla måltider och drycker under vistelsen. Men vad ska du packa med?

Skydda elektroniken

En charter innebär mycket sol och bad. Se till att du har lämpligt skydd för din laptop och din mobil, de som är mest troligt följer med när du ska sitta ute och koppla av. Om du ska ut på en båt kan du köpa vattentäta påsar som du förvara börs, kort, pengar och mobilen i. Du kan hitta sådana påsar på de flesta friluftsbutikerna runt om i landet.

Kolla också upp vilka slags uttag och kraften på strömmen. Inom EU är det mesta redan standardiserat och använder samma kraft, 220-240 V. Samma spänning gäller i majoriteten av Afrikas och Asiens länder. I USA, Japan, Venezuela och Ghana är spänningen 100-127 V. Dock kan uttagen se annorlunda ut i olika EU-länder så var beredd på att köpa och ta med en lämplig adapter till dina elektronikprylar.

Kläder

Du behöver inte mycket kläder under en veckas charter. Du kan vädra kläderna under natten istället för att ta med extra ombyten. Ta med en stor väska som du kan fylla med shoppingfynd och begränsa mängden du tar med. Tänk dock på att kvällarna blir lite kallare och att du ska skydda dig mot solen när den står som högst. Ett par långbyxor och en långärmad cardigan eller skjorta borde följa med för säkerhetsskull. Ta med ett finare outfit om ni planerar på att äta ute. Badkläder och strandkläder behöver du bara ett par av, eller så köper du det på plats.

Småsaker

Tänk på att hotellet kanske bjuder på hygienartiklar men de är ofta av sämre kvalité. Är du rädd om hud eller hår ska du ta med ditt eget balsam och body lotion. Du kan köpa mindre flaskor på apoteket och fylla med samma schampo och balsam som du använder hemma. Skriv också en påminnelse om dig själv att ta med nödvändigheter såsom eventuell medicin. .