En fantastisk weekend i Stockholm

stockholm_222146434

Efter att ha jobbat hårt hela veckan kan det vara dags att lyxa till det med en weekend i Sveriges huvudstad. I Stockholm finns det något för alla – underhållning i form av konserter, klubbar och en nöjespark. Det finns gott om shopping och man kan hitta en mängd historiska byggnader. Slottet, museer och flera vackra parker med en lång och lärorik historia.

En paus ifrån vardagen med hotell och shopping

Att få sova två nätter i en hotellsäng i fräscha vita lakan kan pigga upp vilken trött person som helst. Hotellfrukosten står framdukad när du kommer upp och du har hela dagen på stan framför dig. Så boka ett rum på Elite Hotels för en härlig upplevelse och var utvilad när det är dags att shoppa loss i storstaden. Om du verkligen gillar shopping finns det många olika ställen du kan gå. NK har ett enormt utbud med kända märken, allt ifrån kläder till accessoarer och köksattiraljer. Annars hittar du mängder av mysiga små boutiquer både på Drottninggatan, Gamla stan och närliggande gator.

En anrik historia

Stockholm är en gammal stad och det finns många vackra gamla byggnader. Gamla stan är ett populärt turistmål, gatorna är täckta med kullerstenar och de gamla husen står tätt. Det finns guidade turer på Kungliga Slottet där flera våningar är öppna för allmänheten. De stängs dock när de används för exempelvis galamiddagar, eller när officiella statschefer är på besök. För den som är intresserad av historiska byggnader, och hur saker sköttes förr i tiden, kan ett besök på Skansen passa.

Djurgården

Det finns flera museer utan inträde på Djurgården. På Vasamuseet kan man se båten Wasa som sjönk utanför Stockholm sommaren 1628 på sin jungfrutur. Även Nordiska museet, Aquaria vattenmuseum och ett museum dedikerat till ABBA ligger på denna vackra ö i Stockholms skärgård. Om man vill underhållas kan man promenera vidare till Gröna Lund och spendera en stund bland alla karuseller. Där är det konserter med stora artister, nästan varje kväll. På dagen kan man strosa runt, äta popcorn och åka i olika attraktioner. Det finns något för de minsta besökarna och för de orädda har tivolit ett eget spökhus.