Drömkryssning i Karibien

Vintern är i antågande och många är det som drömmer sig bort till varmare breddgrader. Och varför inte göra den resan i form av en kryssning i härliga Karibien? Här får du en snabbguide för att få till din drömkryssning.

  1. Välja fartyg. Här styr ju självklart din budget mycket av valet. Det är också viktigt att ställa sig frågan vad jag vill ha ut av resan. Ett större fartyg är som en destination i sig själv, med ett jätteutbud av restauranger, aktiviteter och andra nöjen. Deras nackdel kan vara att de inte kan lägga till överallt. Ett mindre fartyg ger ofta en annan lugnare atmosfär och kan lägga till på många fler ställen.
  2. Vilken hytt. Här är det också bra att resonera med sig själv. Finns ekonomiskt utrymme är en hytt med balkong en väldigt trevlig investering. Framförallt i Karibien. Tänk att äta frukost och vid det turkosblå havet kanske få se en delfin. Är man en familj med mindre barn vill man nog ha en större hytt som rymmer hela familjen. Men åker man med tonåringar kanske man vill ge dem ett eget rum att dela så båda parterna får lite fritid från varandra.
  3. Bäst tid att åka. Många menar att man kan kryssa i Karibien året om. Så är det också, men har man tagit sig ända från Sverige vill man självklart vara så säker som möjligt på fint och varmt väder. Därför rekommenderas att åka mellan december och maj. Det är torrperioden med stabilt och varmt väder.
  4. Vilken hamn. Var är det bäst att utgå från? Miami och Fort Lauderdale är två bra alternativ då båda har brett utbud av både kryssningar och flyg. Dessutom ligger flygplatserna och hamnarna på behagligt avstånd. Men kom ihåg det ekonomiska. Tänk ut vilken plats som det är billigare att flyga från och till så ni inte står med höga transportkostnader efter att ha betalt för en dyr kryssning.
  5. Kryssning för vuxna eller familjer? Är man ett ungt par kanske det är roligare att åka på en kryssning där det inte finns en massa barn som springer runt. En barnfamilj har nog också roligare med en kryssning som är riktad just mot dem eftersom barnen har flera att leka med och det finns fler barnvänliga aktiviteter på båten. En kryssning för vuxna erbjuder så klart mer aktiviteter riktad mot de äldre och kan också lägga till i hamnar med mer spännande natur och turism. Eller så kanske man väljer en partybåt där det är fest varje natt och i varje hamn.