Dra ned priset på resan

Alla som gillar att resa vet ju hur dyrt det snabbt kan bli många gånger. Att resa billigare blir dock något man ofta lär sig med tiden som man får mer och mer erfarenhet med alla aspekter. Men det är också något man lära sig genom tips från erfarna resenärer. Här har vi samlat några av dessa.

Jämför alltid priser

När man tittar på resmål är det alltid värt att kolla upp priser från flera olika flygbolag och bokningstjänster. Priset kan variera mer än man tror. En sajt där man snabbt kan kolla upp de billigaste priserna är Avionero. Det är väldigt enkelt att kolla upp vilket resmål man än önskar.

Res utanför högsäsongen

Om det är något som trissar upp priset är det när efterfrågan höjs. Det finns mer populära tider på året för praktiskt taget alla resmål idag, och väljer man att åka då kommer man alltid att få betala mer. Men kan man bara tänka sig att resa strax innan högsäsongen börjar eller efter den har slutat kommer man inte bara se priset på resan falla, det kommer även vara billigare på hotellen och kanske till och med alla aktiviteter man kan ägna sig åt på plats.

Res på rätt dag i veckan

Priset på flygbiljetter varierar inte bara beroende på säsongen för olika resmål. Det beror även på vilken dag på veckan man reser. Enligt analyser av över 1 000 flighter under en och samma månad lyckades en engelsk sajt identifiera tisdag som den billigaste dagen på veckan att resa. Och kan man sedan resa tillbaka på en torsdag kan man spara pengar på både dit- och tillbakaresan. Deras undersökning visade att prisskillnaden mellan torsdag och söndag för tillbakaresa i genomsnitt var 45%.